Τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού ναυπηγικού σχήματος με την συμμετοχή και του Δημοσίου προτείνει ο πρόεδρος του Ομίλου Νεώριον Ν. Ταβουλάρης! Σημειώνει δε πως το σχήμα αυτό θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα, πάντα εντός των ορίων της κοινοτικών κανόνων, να ξεπεραστούν ορισμένες από τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί, ύστερα από προτάσεις των ελληνικών Αρχών, στο Σκαραμαγκά (απαγόρευση εμπορικών εργασιών και κατασκευές πλοίων για πολεμικά ναυτικά τρίτων χωρών) μέχρι το 2025 (στρατιωτική συμφωνία του 2010).

Όπως σημειώνει ο Ν. Ταβουλάρης με δηλώσεις του στη «Ναυτεμπορική» ο Όμιλος Νεώριον, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει ότι η λύση για τη ναυπηγική βιομηχανία είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα. «Οι προτάσεις μας αποσκοπούσαν πάντοτε στο να πείσουν την εκάστοτε κυβέρνηση ότι έπρεπε να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, αυτό θα ήταν εφικτό, στο πλαίσιο μιας μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης κυβερνητικής πολιτικής για το ναυπηγικό τομέα. Όμως τέτοια πολιτική δεν υπήρξε».
Και η διαπίστωση αυτή οδήγησε τον πρωθυπουργό στο να ορίσει συντονιστή, για να οργανωθεί επιτέλους μία εθνική πολιτική για τον κλάδο.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος