ΠΣΕΑΣ

02/02/2019Του Μηνά Τσαμόπουλου Ο ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία συνεχίζεται αμείωτος. Ο ελληνόκτητος στόλος σύμφωνα με την Clarksons στα τέλη του καλοκαιριού είχε σε gross tonnage 222 εκατομμύρια ο κινεζικός στόλος 170 εκατομμύρια και ο ιαπωνικός 167,6 εκατομμύρια τόνους.Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο σε αριθμό πλοίων στόλο που μετράει 7.744 πλοία.

Η επικείμενη επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και από την Ελληνική Βουλή, ανοίγει τις πόρτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα Σκόπια. Ομως παράλληλα δίνει το πράσινο φως σε επενδυτές που βλέπουν γόνιμο έδαφος στα Βαλκάνια, φθηνά εργατικά χέρια αλλά και μία στρατηγική γεωγραφική θέση… Τα Σκόπια από την εποχή της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έχουν μακρά ιστορία εμπλοκής στον τομέα της αυτοκίνησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι προ διετίας πληροφορίες έκαναν λόγο για επιλογή της χώρας ως τον τόπο κατασκευής του νέου εργοστασίου της Aston Martin.

Αποκλειστικά μέσω του ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) θα πραγματοποιείται προσεχώς η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ. Όπως έγινε γνωστό, οι δικαιούχοι οφείλουν να μεταβαίνουν σε ιατρεία και νοσοκομειακά ιδρύματα έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Η διατήρηση των βιβλιαρίων θα αφορά στο εξής μόνο ασφαλισμένους που πρέπει να παίρνουν υψηλού κόστους φάρμακα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.  

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Άρθρο 1

Ιδρύεται το σωματείο με την επωνυμία “ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ” περιγραφόμενος εν συντομία με τα αρχικά Π.Σ.Ε.Α.Σ και με έδρα τον Πειραιά, σύμφωνα με τον Νόμο με αριθ.2251 / 94 (Φ Ε Κ. Α 191 / 14.11.94 ) και όπως αυτός τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τον Νόμο με αριθ. 3587 / 07 ( Φ Ε Κ. Α 152 / 10.07.07 ) περί προστασίας των καταναλωτών.

Η επιστημονική κατάρτση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του προστατεύει τους καταναλωτές υποχρεώνοντας τους πάροχους των υπηρεσιών της μεταφοράς να λειτουργούν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και οδηγίες της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 • Προασπίζουμε
  τα δικαιώματα του καταναλωτή από οποιαδήποτε σε βάρος του ενέργεια.
 • Ερευνούμε
  και ελέγχουμε τις ταξιδιωτικές, τουριστικές και μεταφορικές υπηρεσίες
  προς όφελος του σύγχρονου καταναλωτή.
 • Ενημερώνουμε και συμβουλεύουμε
  τον καταναλωτή για την προάσπιση των δικαιωμάτων του.
 • Αντιπροσωπεύουμε και εκπροσωπούμε
  με κάθε δυνατό τρόπο τον καταναλωτή από την μικρότερη
  έως τη μεγαλύτερη παραβίαση των συμφερόντων του.
 • Διεκδικούμε
  το δίκιο του καταναλωτή σε κάθε περίπτωση που νιώθει ότι αδικείται.
 • Απαιτούμε αξία
  στις ταξιδιωτικές, τουριστικές και μεταφορικές υπηρεσίες που αγοράζουμε.

Υποκατηγορίες


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 επισκέπτες και κανένα μέλος