Επιβάτης

Ιεραρχεί τις ανάγκες των διακοπών του. Επιλέγει το νόμιμο (δηλ. με σήμα του Ε.Ο.Τ.) ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο που θα μεταβεί, ερευνώντας την αγορά και επιλέγοντας το καλύτερο στην πλέον συμφέρουσα τιμή. Μπορεί να εφοδιαστεί με προϊόντα από το σπίτι που συντελούν στην οικονομία των διακοπών του.  Στο τόπο διακοπών, πρέπει να κάνει έρευνα τιμών και ποιότητας στα εστιατόρια, στα καταστήματα τροφίμων, στις καφετέριες, στις καντίνες κ.α.  Οι ταξιδιώτες αφού βρεθούν στον τόπο προορισμού των διακοπών τους, επιλέγουν πλαζ που δεν «κοστίζουν» και εφοδιάζονται με ομπρέλα και ξαπλώστρες δικές τους. Στα αντηλιακά προσέχει την ημερομηνία λήξης, δεν τα εκθέτει στον ήλιο και ακολουθεί  τις οδηγίες χρήσης.  Δεν εκθέτει εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά στον ήλιο αλλά τα διατηρούμε σε θερμοκρασία μέχρι 18ο Κελσίου.

Σε πολύ κρίσιμη καμπή εισέρχεται ο ελληνικός τουρισμός μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πολιτικής, με τους φορείς του τουρισμού να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλέον παραγωγικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης,...............

Οι οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι τουριστικοί πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία θα αγωνιστούν να επιβιώσουν στο μέλλον, αν δεν προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Αναφορές από τις εταιρείες συμβούλων KPMG και Wilkins Kennedy τονίζουν τις κλιμακούμενες πτωχεύσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία το περασμένο έτος και επισημαίνουν την ανάγκη πολλών εταιρειών να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Απο πλευρας προοπτικων τουριστικης αναπτυξης τιποτα δεν συγκρινεται με τα νησια. Μονα τους, κατα τη γνωμη των αναγνωστων της ιστοσελιδας, συγκεντρωνουν το 77% των ψηφων. Αν προστεθουν και οι παραθαλασσιες περιοχες, το ποσοστο ξεπερνα το 93%. Συμπερασμα: Ελληνικος τουρισμος ισον θαλασσα και κατ’ εξοχην νησια.

H Αθήνα είναι ο μόνος προορισμός που παρουσιάζει μείωση στις αφίξεις

Αυξημένες κατά 8,93% σε σχέση με πέρσι ήταν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Συνολικά, προσγειώθηκαν στη χώρα μας 11.356.422 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 10.425.124 άτομα.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος