Ικανοποιημένος ο ΕΣΠ με την απόφαση του ΥΕΝΑΝΠ για το πάγωμα των λιμενικών τελών σε όλα τα λιμάνια

 

  KEIMENO & ΦΩΤΟ PORTNET.GR

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα για την διατήρηση του επιπέδου των λιμενικών τελών στις σημερινές τιμές, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, για το έτος 2009, εξέφρασε με σχετική επιστολή του στον κ. Υπουργό την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου.
Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τα τέλη των επιβατών και οχημάτων επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, τα τέλη που καταβάλλουν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, καθώς και αυτά που καταβάλλουν τα πλοία στα λιμενικά ταμεία και στα δημοτικά λιμενικά ταμεία της χώρας. Αντίστοιχες οδηγίες δόθηκαν και στους κατά τόπους Οργανισμούς Λιμένα Α.Ε.
Επίσης ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι πριν από κάθε ενδεχόμενη νέα αύξηση λιμενικών τελών στο μέλλον, θα προηγείται ενημέρωση και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Βιώνοντας την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων πενήντα ετών, θεωρούμε ότι η εν λόγω απόφαση να μην επιβαρυνθεί επιπλέον ο επιβάτης και να συγκρατηθούν οι τιμές στο επιβατικό λιμάνι, την κρουαζιέρα, τις υπηρεσίες και γενικά στις δραστηριότητες στα λιμάνια της χώρας, είναι προς την θετική κατεύθυνση αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και παράλληλα δίνει το παράδειγμα και σε άλλες ΔΕΚΟ να παγώσουν τα τιμολόγιά τους.