Φωτό: <Υπάρχουνε τιμές οι οποίες πράγματι μας προβληματίζουν ιδιαίτερα> δήλωσε ο υφυπουργός ΥΕΝ Πάνος Καμμένος

Δημόσια έκκληση προς τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσει σαν μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων έκανε ο υφυπουργός ΥΕΝ, Πάνος Καμμένος, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της μείωσης της τιμής των καυσίμων

Πηγή: Marinews.gr

Επίσης τόνισε ότι <εκεί που λειτούργησε και φέτος ο ανταγωνισμός, είχαμε πολύ καλές τιμές και μιλάω για την Κρήτη. Με προσφορές για τα αυτοκίνητα και για μέλη της οικογενείας>.

Ειδικότερα ο υφυπουργός τόνισε:
<Φέτος έχουμε την πρώτη χρονιά ουσιαστικής εφαρμογής της χάρτας των δικαιωμάτων των επιβατών.
Είναι πολύ σημαντικό και με την Υπουργική απόφαση η οποία θα βγει εντός των επομένων ημερών, να δούμε την λειτουργία αυτής της χάρτας και να δούμε κατά πόσον οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες που δόθησαν μέσω της χάρτας.

- Να σας πω ότι ένα σημαντικό σημείο είναι ο ανταγωνισμός. Είδαμε ότι εκεί που λειτούργησε και φέτος ο ανταγωνισμός, είχαμε πολύ καλές τιμές και μιλάω για την Κρήτη. Με προσφορές για τα αυτοκίνητα και για μέλη της οικογενείας.
Πιστεύω ότι θα είναι και ένα κίνητρο για τις εταιρείες να προχωρήσουνε, λόγω και της μείωσης της τιμής του πετρελαίου φέτος και το ζητούμε και δημόσια αυτό, σε μειώσεις των τιμών, αντιμετωπίζοντας και την διεθνή οικονομική κρίση, η οποία αναμφισβήτητα θα πλήξει και τον τουρισμό.

- Είναι λοιπόν μία χρυσή ευκαιρία και για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες φέτος, να προχωρήσουν έχοντας λιγότερο κόστος στα καύσιμα. Τα καύσιμα τα οποία καλύπτουν το 60% στα συμβατικά πλοία και το 72% περίπου στα ταχύπλοα πλοία. Να κατεβάσουν τις τιμές τους.
Το Υπουργείο παρακολουθεί συνεχώς τα θέματα των τιμών. Θα σας πω ότι το τελευταίο χρόνο 48 φορές μόνο έχω μπει εγώ ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, με αξιωματικούς σε πλοία. Εκεί που παρατηρούνται προβλήματα και υπάρχουν καταγγελίες. Γίνεται άμεση παρέμβαση και των τοπικών Λιμεναρχείων, αλλά και παράλληλα στέλνουμε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς στα πλοία πολλές φορές, προκειμένου να διαπιστώσουν τέτοιες καταγγελίες.

- Είχαμε επιβολή προστίμων στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου φέτος. Υπάρχουνε τιμές οι οποίες πράγματι μας προβληματίζουν ιδιαίτερα. Ένα παράδειγμα θα πω. Ότι το εισιτήριο για την Ύδρα είναι ακριβότερο του εισιτηρίου για να πάει κανείς στην Ικαρία και στην Σάμο.
Για αυτό το λόγο, όπως ξέρετε στο θέμα της Ύδρας και όσον αφορά τους κατοίκους, με την πρωτοβουλία και του Υπουργού, καταφέραμε να μειώσουμε σε τιμή συμβατικού πλοίου για δύο δρομολόγια την τιμή του ταχυπλόου πλοίου που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της Ύδρας και μάλιστα σε ωράρια που θέλανε οι ίδιοι οι νησιώτες μας.

- Υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις και θα υπάρχουνε παρεμβάσεις. Θέλω ακόμα να σας πω, ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να συλλέξουμε στοιχεία που φέρεται ότι υπάρχει μία αντιμετώπιση, όχι κατά την χάρτα των δικαιωμάτων των επιβατών. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα αυτοκίνητα σε κάποιες διαδρομές, ιδίως των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

- Υπήρξαν παρεμβάσεις, όπως επίσης υπήρξαν και συνεχείς παρεμβάσεις για νησιά που βρίσκονται στην μέση επιδοτουμένων δρομολογίων. Δηλαδή, πολλές φορές από την Σητεία το δρομολόγιο το επιδοτούμενο για Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, είχαμε καταγγελίες ότι δεν γινόταν επιβίβαση αυτοκινήτων προς την Κάσο και την Κάρπαθο και το επιδοτούμενο αυτό δρομολόγιο χρησιμοποιείτο για την μεταφορά προϊόντων μέσω φορτηγών>.