- Πίνακες Απόδοσης Κρατών Σημαίας και Αναγνωρισμένων Οργανισμών
Από την αρμόδια Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων της Γραμματείας του Μνημονίου Συνεργασίας των Παρισίων (Paris MOU), για το έτος 2010, αναφορικά με την απόδοση των Κρατών Σημαίας και των Αναγνωρισμένων Οργανισμών, προέκυψαν τα ακόλουθα βασικά συμπεράσματα :

α) Η Ελλάδα περιλαμβάνεται και πάλι στην Λευκή λίστα επιβεβαιώνοντας τον επί σειρά ετών εδραιωμένο ρόλο της ως ποιοτική σημαία.
Τις πέντε (05) υψηλότερες θέσεις στη Λευκή λίστα καταλαμβάνουν, κατά φθίνουσα σειρά, οι Βερμούδες (UK), η Γερμανία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία.

β) Στη Μαύρη λίστα περιλαμβάνονται 18 χώρες (έναντι 24 το 2009), στην Γκρι λίστα 24 (έναντι 19 το 2009), ενώ στη Λευκή λίστα 42 (έναντι 39 το 2009). Οι σημαίες με την δυσμενέστερη κατάταξη στη Μαύρη λίστα είναι η Β. Κορέα, η Λιβύη, το Τόγκο, η Σιέρα Λεόνε και το Μαυροβούνιο. Σημειώνεται ότι νέες χώρες στη Μαύρη λίστα είναι η Τανζανία και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στη Γκρι λίστα η Αίγυπτος, το Βιετνάμ, ο Δομίνικος, η Σλοβακία, η Τζαμάικα, η Ονδούρα, το Belize και η Μογγολία.

Επιπλέον, τις τρεις (03) υψηλότερες θέσεις στον Πίνακα Απόδοσης των Αναγνωρισμένων Οργανισμών, καταλαμβάνουν, κατά φθίνουσα σειρά, ο Ιταλικός (RINA), ο Αμερικάνικος (ABS) και ο Νορβηγικός (DNV) νηογνώμονας.

Οι εν λόγω Πίνακες θα έχουν εφαρμογή από 01/07/2010, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα, βρίσκονται στο www.parismou.org


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 guests και κανένα μέλος