Τις εξελίξεις τόσο στον Διεθνή όσο και στον Κοινοτικό χώρο, σχετικά με την εξέταση υιοθέτησης νέων μέτρων για τα επιβατηγά πλοία στον τομέα ναυτικής ασφάλειας – maritime safety παρακολουθεί η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Τα αποτελέσματα του investigation report εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών του Κράτους της σημαίας του Κρουαζιεροπλοίου COSTA CONCORDIA, που είναι και η αιτία για όλη την κινητοποίηση, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην όλη μελέτη του θέματος.

Πάντως, η πρωτοβουλία της CLIA και της ECC, για εφαρμογή σε εθελοντική βάση μέτρων, πέρα των προβλεπόμενων από τους Κανονισμούς της Δ. Σ. SOLAS, είχε απόλυτη ανταπόκριση από τις διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων μέλη της Ενώσεώς μας, όπως και από τις άλλες Εταιρείες στον Διεθνή χώρο.

Η άμεση αυτή ανταπόκριση βεβαιώνει την πολιτική και αποφασιστικότητα των εταιρειών κρουαζιεροπλοίων να εφαρμόζουν κάθε μέτρο που σκοπεύει στην ασφάλεια των επιβαινόντων στα πλοία, όπως παραδειγματικά έπραξαν και σε προηγούμενες ιστορικές υιοθετήσεις μέτρων, όπως αυτών του Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM), καθώς και του Διεθνούς Κώδικα ISPS, σχετικά με το maritime security.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά η Ε.Ε. να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες για εφαρμογή περιοχικών μέτρων, αλλά να συνδράμει με την υποβολή προτάσεων στον IMO, δεδομένο ότι πρόκειται για κατηγορίες επιβατηγών πλοίων που υπάγονται στους κανονισμούς ασφαλείας της οικείας Συμβάσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού».


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος