Γ. Ανωμερίτης: η ΕΛΙΜΕ εστιάζει στην κρουαζιέρα και το yachting
Τους στρατηγικούς στόχους των ελληνικών λιμένων γενικότερα και του ΟΛΠ ειδικότερα περιέγραψε κατά την ομιλία του στο SEA TOURISM FORUM των «Ποσειδωνίων» την Τετάρτη το πρωί ο κ. Γ. Ανωμερίτης μιλώντας με την διπλή ιδιότητα του ως πρόεδρος του ΟΛΠ, αλλά και της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας(ΕΛΙΜΕ).
Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ανωμερίτης υπογράμμισε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί καθοριστικό μέγεθος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και της νέας λιμενικής πολιτικής της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ ΑΕ. Μιλώντας ειδικά για το μεγαλύτερο  λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, υποστήριξε ότι διαθέτει πλέον όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από μια ναυτιλιακή επιχείρηση του χώρου της κρουαζιέρας. Πιο αναλυτικά δε αναφέρθηκε στην ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών , που, όπως σημείωσε, πιστοποιείται κάθε χρόνο από διεθνείς οργανισμούς, την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών, την ανταγωνιστική τιμολόγηση με δήλωση σταθερού τιμολογίου έως το 2016 και την συνεχή προσαρμογή των υποδομών στις απαιτήσεις των εταιρειών του χώρου.
Περαιτέρω ο πρόεδρος του ΟΛΠ αναφέρθηκε ξεχωριστά στο project της Πολιτιστικής Ακτής, που, όπως υπογράμμισε, μετατρέπει σταδιακά το λιμάνι σε κόμβο διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό.  Ενώ στάθηκε ξεχωριστά στις δυνατότητες που θα παρέχει στον επιβάτη, εκτός από την επίσκεψη στην Ακρόπολη των Αθηνών, να βρει Μουσεία, πινακοθήκες, θεματικά πάρκα και εκθέσεις μέσα στο ίδιο το λιμάνι του Πειραιά.
Σχετικά με τις αλλαγές που έχουν προωθηθεί σε σύγκριση με το Posidonia Sea Tourism Forum, που έγινε το 2011 - βασικός άξονας της συζήτησης, όπως τέθηκε από τους διοργανωτές-, ο κ. Ανωμερίτης στάθηκε ιδιαίτερα στην συγκρότηση της ΕΛΙΜΕ, την συμμετοχή στην ESPO, την  Medcruise  και την Παγκόσμια Ενωση Λιμένων Κρουαζιέρας, τη δημιουργία οικολογικών υποδομών που οδήγησαν στην απονομή του τίτλου ECOPORT με πιστοποίηση από τους  Lloyds του λιμανιού του Πειραιά και την ίδρυση εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρείας  management υπηρεσιών και υποδομών κρουαζιέρας.
Ακόμη ο πρόεδρος του ΟΛΠ και της ΕΛΙΜΕ έκανε μνεία στη σχεδιαζόμενη επένδυση 420 εκατομμυρίωνν ευρώ (για το monorail,την Πολιτιστική Ακτή, δύο νέων passenger terminals, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο 5 αστέρων κλπ.
Στη συνέχεια  ο κ. Ανωμερίτης υπογράμμισε την εφαρμογή ενιαίων αρχών σε όλα τα λιμάνια κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ (με πρόβλεψη ειδικών τιμολογιακών πολιτικών για μεγάλους πελάτες, χειμερινές κρουαζιέρες, μακροχρόνιες συμβάσεις παραχώρησης κλπ), ενώ  τόνισε πως μετά την κατάργηση του cabiotage για τα πλοία μη κοινοτικών νηολογίων, το νέο θεσμικό πλαίσιο του λιμενικού συστήματος της χώρας είναι πλέον ευρωπαικό και ανταγωνιστικό.
Τέλος ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ότι η ΕΛΙΜΕ σε συνεργασία με όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας και τις θεσμικές Ενώσεις του κλάδου έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δημιουργικό περιβάλλον κοινών συμφερόντων, καθώς η λιμενική βιομηχανία της χώρας θα εστιάσει πρωτίστως στους κλάδους κρουαζιέρας  και  yachting.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος