Η εξυπηρέτηση των Ελληνικών νησιών βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο με όλους τους εμπλεκομένους να διατυπώνουν μεγάλα παραπονά. Η πορεία των τελευταίων ετών παραπέμπει σε μια επιδεινούμενη κατάσταση η οποία θυμίζει την εξέλιξη ασθενούς με σοβαρή ασθένεια, χωρίς θεραπευτική αγωγή. Το τέλος είναι βέβαιο, όχι όμως το ποτέ θα συντελεστή, αν δεν τύχει φροντίδας.

Η διάγνωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας περί της σοβαρότητας της κατάστασης. Ελάχιστοι (6.8%) πιστεύουν ότι ο ασθενής θα ιαθεί μόνος του, 2.7% βλέπουν ότι θα το ξεπεράσει με ασπιρίνες και αντιπυρετικά και 89.0% ότι χρειάζεται εντατική θεραπευτική αγωγή, η χειρουργείο.
Αυτά ως προς τη διάγνωση. Τώρα τι λένε οι γιατροί.
Ο ένας γιατρός έχει σηκώσει τα χεριά και λέει ότι σε δεκαπέντε μέρες βγαίνει στη σύνταξη. Ο άλλος γιατρός έχει κατεβεί σε απεργία λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό υλικό, ο δε τρίτος λείπει σε κανονική άδεια και δεν απαντά στο κινητό του.
Ποια η πρόγνωση για τον ασθενή;
Αυτό εξαρτάται από τους συγγενείς του στο νησί.
Αν δεν κινηθούν να λύσουν το πρόβλημα του ανθρώπου τους σύντομα δεν θα τον έχουν μεταξύ τους. Αν με αλλά λόγια νοιάζονται για τους όρους επικοινωνίας με την ηπειρωτική Ελλάδα ας εξετάσουν τις εναλλακτικές τους λύσεις έγκαιρα έχοντας υπόψη ότι στην ανάγκη υπάρχουν και αλλά, πιο αξιόπιστα συστήματα θαλασσίων μεταφορών που θα κρατήσουν τον συγγενή τους - το νησί τους - στη ζωή.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 287 guests και κανένα μέλος