Σε εκκρεμότητα ο διαγωνισμός των άγονων γραμμών και σε νησιά των Κυκλάδων λόγω των εκλογών. Με ανακοίνωση της η MIG προτείνει την προσωρινή εξυπηρέτηση των 24 άγονων αεροπορικών γραμμών, χωρίς καμία κρατική επιδότηση, μέχρι να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ανάθεσής τους. Η διαδικασία έχει "παγώσει" λόγω των εκλογών και η τελική μορφή των δρομολογίων και του ποσοστού επιδότησης θα γίνουν γνωστά με την νέα κυβέρνηση. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της MIG έχει ως εξής: "Ως γνωστόν η διαγωνιστική διαδικασία για τις άγονες αεροπορικές γραμμές ακυρώθηκε και πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί από την επόμενη κυβέρνηση και ως εκ τούτου το Υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ πρέπει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των άγονων γραμμών στο μεσοδιάστημα.

Η AEGEAN "προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον" έχει προτείνει προς την ΥΠΑ να αναλάβει με ανάθεση τις πτήσεις 17 δρομολογίων με το "συμβολικό" αντιστάθμισμα του 50% της υφισταμένης σήμερα επιδότησης".

"Η MIG, βάσει των αρχών πάνω στις οποίες έχει δομηθεί και λειτουργεί ο Όμιλος, δεν επιθυμεί ούτε ένα ευρώ κρατικής επιδότησης με ανάθεση, υπό περιστάσεις όπου το "συμβολικό" μπορεί να αποδειχθεί και εξαιρετικά επικερδές. Κατόπιν αυτού η MIG θα προτείνει στην Διοίκηση της θυγατρικής της OLYMPIC AIR, η οποία είναι και η μόνη εταιρεία που μπορεί να εξυπηρετήσει και τις 24 άγονες γραμμές, να το πράξει, έως ότου ολοκληρωθεί μια διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς καμία κρατική επιδότηση."


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος