Πτώση στα έσοδα του τουριστικού κλάδου που θα φτάσει το 20% το 2010 συγκριτικά με την περυσινή χρονιά προβλέπει ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) κ. Μ. Τριβυζάς υπογραμμίζοντας ότι η υστέρηση που παρουσιάζεται σήμερα στις τουριστικές κρατήσεις από το εξωτερικό θα οδηγήσει σε καθίζηση τον τουριστικό κλάδο.

Σε ημερίδα της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ δήλωσε ότι η πτώση στις κρατήσεις αγγίζει το 15%, αν και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί καθώς οι υποψήφιοι τουρίστες έχουν πλέον συνηθίσει να κάνουν κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής». Από την άλλη, αύξηση της τάξεως του 15%-20% καταγράφεται στο ρεύμα κρατήσεων από την Αμερική. Ωστόσο, αν και η πτώση στις κρατήσεις μπορεί να είναι συγκρατημένη, η μείωση στα έσοδα θα είναι μεγαλύτερη λόγω των αναγκαίων προσφορών.

Οφειλές σε τουριστικά λεωφορεία

Την ίδια ώρα για οφειλές ύψους 19,8 εκατ. ευρώ από το κράτος και ειδικότερα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Μ. Αριστείδης στο πλαίσιο της ημερίδας, ποσό που αφορά επιδοτήσεις για την ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από δυόμισι χρόνια. Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους απελευθέρωσης του έργου των συγκοινωνιών ως της μόνης λύσης «για να σταματήσει η υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων και να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός». Τον «αθέμιτο ανταγωνισμό από τα ΚΤΕΛ» σε σχέση με τα τουριστικά λεωφορεία επανέλαβε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας κ. Κ. Παλασκώνης μιλώντας για άνιση κρατική φορολόγηση.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος