Μια πολύ σημαντική πληροφορία μας δίνει η ιστοσελίδα www.odontotos.com του Καλαβρυτινού Αλέξη Λεχουρίτη, που είναι αφιερωμένη στο τρενάκι που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα (και αντίστροφα). Εδώ και λίγο καιρό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εφαρμόσει το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που λειτουργεί για αρκετά δρομολόγια που συνεχώς εμπλουτίζονται.

Έτσι, ο επιβάτης μπορεί να έχει εξασφαλίσει τη θέση του από αρκετές μέρες νωρίτερα, χωρίς να περιμένει στην ουρά αλλά και πετυχαίνοντας σημαντική έκπτωση.

Όπως προκύπτει από μια σύντομη περιήγηση στην ιστοσελίδα http://tickets.trainose.gr/dromologia, το απλό ηλεκτρονικό εισιτήριο του Οδοντωτού στοιχίζει 5,30 €, ενώ αν το πάρουμε από τα εκδοτήρια στοιχίζει 9,50 €! Σημαντική και διόλου αμελητέα η διαφορά της τιμής... Για παιδιά από 4-12 ετών η τιμή είναι 3,70 € για απλή διαδρομή (τιμή που ισχύει και για πολύτεκνους, όπως και άλλες κατηγορίες επιβατών) και 4,50€ για φοιτητές και άλλες κατηγορίες επιβατών.

Το σύστημα της ηλεκτρονικής κράτησης βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο (αθάνατη Ελλάδα!) ενώ, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η συνδεση προ-κρατησεων με ηλεκτρονική έκδοση θα είναι διαθέσιμη μέσα στο Φεβρουάριο, αφού αναμένονται και πιο ευέλικτοι τρόποι αγοράς και πληρωμής των εισιτηρίων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 1110. Ακούστηκε απο καλαβρυτινούς ότι όλα έγιναν μετά από αθόρυβες ενέργειες του σεμνού Δημάρχου Καλαβρύτων Γιώργου Αν. Λαζουρά.

 


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος