Με  απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη  Φασούλα, η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει τις  επιχειρήσεις απομάκρυνσης των 4.500 χιλιάδων παράνομων μικροπωλητών, από την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ιπποδαμείας. Οι επιχειρήσεις αυτές   γίνονται στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας των καταναλωτών, αλλά και των κατοίκων των γύρω περιοχών από κινδύνους εξαιτίας προϊόντων και ειδών προς πώληση προερχομένων είτε από χωματερές είτε από κάδους απορριμμάτων είτε από προς καταστροφή επικίνδυνων και κατασχεθέντων τροφίμων που συλλέγουν και διακινούν κυρίως αλλοδαποί, αθίγγανοι και Ασιάτες μετανάστες. Η παραμονή των μικροπωλητών για μέρες στην περιοχή προκειμένου να εξασφαλίσουν χώρο πώλησης, δημιουργεί επιπρόσθετα και στους ιδίους απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, ενώ η επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες θα επιδεινώνει την κατάσταση αυτή.

Η συνάθροιση χιλιάδων μικροπωλητών μεταναστών από διαφορετικές εθνότητες, οδηγεί συχνά σε συγκρούσεις μεταξύ τους για την διασφάλιση του χώρου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό πολλών εξ’ αυτών, αλλά και τον κίνδυνο τραυματισμού των ανύποπτων διερχομένων πολιτών.

Η Δημοτική Αστυνομία, με εντολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Μπενέτου,  στο πλαίσιο των ενεργειών της αποκαθιστά και την ομαλή κυκλοφορία της πόλης στις εισόδους και εξόδους του λιμένα, όπως και όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται.

Τέλος, ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας στις ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θίγουν δικαιώματα αλλοδαπών μεταναστών. Τουναντίον, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας έχει αναλάβει  σειρά πρωτοβουλιών στήριξης των ευπαθών αυτών ομάδων, όπως την πρόσβασή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για δωρεάν προμήθεια ειδών διατροφής και ανάγκης, πρόσβαση στο κέντρο αστέγων, με σημαντικότερη απόφαση τελευταία, την θεσμοθέτηση εταιρείας κοινωνικής μέριμνας για μετανάστες, με ιατρεία κ.λπ., ενώ προτίθεται να πάρει και  άλλα μέτρα τα οποία θα είναι στην κατεύθυνση αυτή.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος