Στην εκπόνηση μελέτης με στόχο την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου οδικού έργου που θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο των μεταφορών και συγκοινωνιών στον Πόρο, στα Μέθανα και στην Τροιζήνα, προσφέροντας ασφαλή, άνετη και ταχεία διέλευση στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.   Πρόκειται για τη μελέτη που αφορά στο έργο της «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπη – Γαλατάς» μήκους 24 περίπου χλμ, από τη συμβολή των οδών Άνω Φανάρι – Δρυόπη και Δρυόπη – Γαλατάς έως τον οικισμό του Γαλατά συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης αυτού, που αποτελεί τη συνέχεια του μεγάλου οδικού άξονα ευρωπαϊκών προδιαγραφών Π. Επίδαυρος – Κόμβος Καλλονής που κατασκεύασε και παρέδωσε στους πολίτες η Νομαρχία Πειραιά το 2006.
Με την ολοκλήρωση του νέου αυτού οδικού έργου ο συγκοινωνιακός χάρτης της περιοχής αναμένεται να αλλάξει ριζικά προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 1.050.291 € χρηματοδοτούμενη κατά 80 % από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20 % από Εθνικούς Πόρους.
Το αντικείμενο της μελέτης έχει ως στόχο τη διαμόρφωση – επανασχεδιασμό των κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου  και την ανάπτυξη κατά μικρά τμήματα παράπλευρου τοπικού δικτύου όπου απαιτείται και αυτό γιατί ο σημερινός δρόμος που εξυπηρετεί αυτή τη διαδρομή εμφανίζει σε πολλά σημεία υποβαθμισμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ανεπαρκείς καμπύλες, αδιαμόρφωτους κόμβους, αυξομειούμενη διατομή και συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.
Παράλληλα με τη βελτίωση της οδού θα επανασχεδιαστούν οι σημαντικότεροι ισόπεδοι κόμβοι της, ενώ θα διαμορφωθούν κατάλληλα και όλες οι συμβολές των αγροτικών δρόμων της περιοχής.
Οι παρεμβάσεις ωστόσο της Νομαρχίας Πειραιά για την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας δεν εξαντλούνται μόνο σε αυτό το έργο.
Πρόσφατα προκηρύχτηκε ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός που αφορά στη συντήρηση του εγκατεστημένου πρασίνου της οδού Π. Επίδαυρος – Κόμβος Καλλονής (νέα χάραξη). Αντικείμενο της εργολαβίας προϋπολογισμού 425.000 € είναι η συντήρηση για τρία χρόνια του εγκατεστημένου πρασίνου και συγκεκριμένα 2.800 φυτών και 250 περίπου στρεμμάτων υδροσποράς.  Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Νομαρχίας Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Με τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε η περιοχή της Τροιζηνίας μπαίνει δυναμικά τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης που διαμορφώνουμε στην περιοχή, απόρροια ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού, δίνει τη δυνατότητα στην τοπική οικονομία να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, μέσω της αύξησης της τουριστικής κίνησης, της αύξησης εμπορίου και της πρωτογενούς παραγωγής. Δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες για ασφαλή και άνετη διέλευση, από και προς τον Πόρο, τον Γαλατά, την Τροιζήνα και τα Μέθανα. Περιοχές  των οποίων η οδική σύνδεσή είναι ζωτικής σημασίας, καθώς όπως γνωρίζουμε απολαμβάνουν κάκιστες ακτοπλοϊκές υπηρεσίες».


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 guests και κανένα μέλος