Δήλωση του ΥφΜΕ Μιχάλη Μπεκίρη για την έναρξη δρομολογίων της γραμμής οδοντωτού Διακοπτού- Καλαβρυτών
Με το πρώτο δρομολόγιο του ανακαινισμένου οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού- Καλαβρύτων ταξίδεψε σήμερα ο Υφυπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Μπεκίρης. Η σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει το Διακοπτό και τα Καλάβρυτα άνοιξε από σήμερα και πάλι τις πύλες της για το κοινό, σε μια διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς και υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.
Το έργο ανακαίνισης του οδοντωτού αφορούσε την εκτεταμένη συντήρηση των μεταλλικών γεφυρών και την κατασκευή νέας επιδομής (νέοι υπερσύχρονοι συρμοί πρωτότυποι σε παγκόσμια κλίμακα, νέες σιδηροτροχιές, νέοι στρωτήρες και σκύρο), με συνολικό κόστος 40 εκατομμυρίων Ευρώ.
Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδρομής, ο κ. Μπεκίρης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ταξίδεψα σήμερα από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα, με τον ανακαινισμένο οδοντωτό σιδηρόδρομο. Μια νέα περίοδος ξεκινά, για ένα από τα ιστορικότερα και πλέον εντυπωσιακά δρομολόγια των σιδηροδρόμων στη χώρα μας. Η γραμμή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, αποτελεί κεφάλαιο για την τουριστική αξία της Αχαΐας αλλά και ολόκληρης της χώρας, δίνοντας μια ακόμη εναλλακτική στις μεταφορές των επισκεπτών του νομού μας, σε μια από τις ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές της Ευρώπης.
Η επαναλειτουργία της γραμμής του οδοντωτού ήταν ένα έργο δύσκολο, στο οποίο υιοθετήθηκαν σημαντικές καινοτομίες για την υλοποίηση του. Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κατασκευή του έργου, μπορούμε όλοι σήμερα να χαιρόμαστε για αυτή τη γραμμή που αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας. Οφείλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία της γραμμής του Οδοντωτού. Οφείλουμε όλοι οι Αχαιοί να αναδείξουμε αυτή τη νέα γραμμή, που αποτελεί μια νέα, ποιοτική προσθήκη στο τουριστικό προϊόν του νομού μας και της χώρας».


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος