Για πρώτη φορά στην WTM δεν κλείνονται συμβόλαια για Ελλάδα
Αποστολή στο Λονδίνο : Γιώργος Παπασταφίδας
για το protothema.gr

Ολέθριες συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία της χώρας έχει η παρατεταμένη αβεβαιότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης .
Ήδη στο Λονδίνο κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού (WTM) στην Ευρώπη που άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα αρκετοί tour operators αρνούνται να..........

καταβάλουν τις προκαταβολές για τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει για τη νέα σεζόν μετη δικαιολογία ότι "δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε αφού δεν γνωρίζουμε αν αύριο θα είστε μέλος της ευρωζώνης και αν το νόμισμα σας θα είναι το ευρώ"!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για πρώτη φορά, κατά την διάρκεια της φετινής έκθεσης δεν υπογράφονται τουριστικές συμφωνίες για την Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτη βάζει σε άμεσο κίνδυνο έκτος των άλλων και χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομεα αφού αν δεν πληρωθούν οι προκαταβολές, πολλά ξενοδοχεία δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν τη νέα σεζόν .

Όσον αφορά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εδω στο Λονδίνο "κυνηγούν" απο το πρωί τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο - όχι για να μιλήσει για τον τουρισμό - αλλά για να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα...


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος