Μεικτή εικόνα εμφανίζουν οι τιμές, μέσω Διαδικτύου, των δωματίων σε ξενοδοχεία τουριστικών προορισμών της χώρας τον Νοέμβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι όπως καταγράφονται στον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago.
Στην Αθήνα η μέση τιμή των δίκλινων δωματίων ανά διανυκτέρευση μειώθηκε κατά 4% και διαμορφώθηκε στα 82 ευρώ. Μεταξύ των πενήντα ευρωπαϊκών πόλεων του καταλόγου της Trivago η Αθήνα εμφανίζεται τον Νοέμβριο ως ο ένατος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά τις ξενοδοχειακές τιμές.

Παρά την πτώση των τιμών η πρωτεύουσα δεν απολαμβάνει τουριστικά οφέλη κατά τη φετινή περίοδο. Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών φορέων αποδίδουν αυτή την εξέλιξη, κυρίως, στη διαρκή υποβάθμιση περιοχών στο κέντρο της πόλης. Σήμερα πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση των ξενοδόχων της Αττικής στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μειώθηκε κατά 11% και έφθασε στα 90 ευρώ, του Πειραιά κατά 13% στα 65 ευρώ, των Χανίων κατά 19% στα 65 ευρώ και του Ηρακλείου κατά 2% στα 80 ευρώ. Αντίθετα, στη Χώρα της Ρόδου, η μέση τιμή τον Νοέμβριο αυξήθηκε κατά 6% φθάνοντας στα 57 ευρώ και στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης κατά 73% στα 240 ευρώ. Στο Ρέθυμνο η τιμή έμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι στα 68 ευρώ. Ο μέσος όρος των τιμών στο σύνολο της χώρας μειώθηκε κατά 1% φθάνοντας στα 85 ευρώ. Σε σύγκριση με άλλες 25 ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα εμφανίζεται ως ο έβδομος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά τις ξενοδοχειακές τιμές. Στα ξενοδοχεία της Ευρώπης οι τιμές αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι φθάνοντας στα 112 ευρώ σύμφωνα με την Τrivago. Σε επίπεδο πόλεων την υψηλότερη τιμή εμφανίζουν τα ξενοδοχεία της Γενεύης στα 228 ευρώ και τη χαμηλότερη τα ξενοδοχεία της Κρακοβίας στα 59 ευρώ. Σε επίπεδο χωρών την υψηλότερη τιμή παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Ελβετίας στα 208 ευρώ και τη χαμηλότερη η Ουγγαρία στα 62 ευρώ.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος