Περιμένουν 140.000 κόσμο

Ανάσα» στην τοπική οικονομία, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αναμένεται να δώσει και φέτος ο τουρισμός κρουαζιέρας καθώς περισσότερα από εκατόν σαράντα χιλιάδες άτομα θα επισκεφθούν τον Νομό Χανίων το επόμενο διάστημα.

Τρεις εταιρείες, δώδεκα κρουαζιερόπλοια, εξήντα τέσσερις αφίξεις, εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες περίπου είναι τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό κρουαζιέρας το 2012 στα Χανιά.

Τουριστικοί πράκτορες και φορείς χαρακτηρίζουν τον τουρισμό κρουαζιέρας ως στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για τον Νομό Χανίων με απώτερο στόχο την καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας.

Στην κατεύθυνση αυτή ο λιμένας Σούδας, το παλιό λιμάνι, οι υποδομές στο κέντρο της πόλης (μεταφορές, συγκοινωνίες, πεζοδρόμια), αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ξένους επισκέπτες θα βρεθούν στο επίκεντρο, ώστε να αποτελέσουν διαφήμιση και όχι να λειτουργήσουν δυσφημιστικά για τον Νομό Χανίων στο εξωτερικό.

Η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου στο παλιό λιμάνι, από την εταιρεία «Seabourn Cruises», η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από την εταιρεία «Royal Caribbean» θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Σούδας.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 340 guests και κανένα μέλος