Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Νίκος Αναστασόπουλος, ένας τεχνοκράτης με πολύ καλές γνώσεις του αντικειμένου του ορίστηκε συντονιστής για την επίλυση του προβλήματος των Ναυπηγείων, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.Οπως ανακοινώθηκε, πρώτη προτεραιότητά του θα είναι η κατάθεση εισήγησης στην κυβέρνηση, ώστε στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί το θέμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους εμπλεκόμενους.
Ο κ. Αναστασόπουλος, που έχει διατελέσει επί σειράν ετών ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ελληνικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.      Οι εργαζόμενοι
Εν τω μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο μιας και έκλεισε η Βουλή, ενώ η καλοκαιριάτικη δεκαπενταυγουστιάτικη ραστώνη επιβραδύνει τις διαδικασίες. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε μέχρι τέλους. Εχουμε δίκιο και δεν θα είμαστε εμείς τα θύματα λαθών και παραλείψεων παρελθόντων ετών».

Και προσθέτει: «Ηδη καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας για το συνεχές επιβαλλόμενο τρίμηνο απεχθές μέτρο μιας ημέρας εργασίας την εβδομάδα. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών θα γίνει στις 14-10-2012. Επίσης υπεβλήθησαν αγωγές κατά της εταιρείας για το παράνομο της παρακράτησης δεδουλευμένων. Η εκδίκαση των αγωγών καθορίστηκε 30-10-2012».

Το σωματείο καταλήγει στην ανακοίνωσή του αναφέροντας τα εξής: «Θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να έχουμε τις απαραίτητες απαντήσεις και ενημερώσεις που οφείλουν να δώσουν από τις συσκέψεις των υπουργών και αρχηγών και πώς εννοούν τη λύση που προτείνουν. Εως τότε και μέχρι την οριστική λύση, οι εργαζόμενοι θα διαφυλάξουμε την περιουσία μας, τα υποβρύχια, και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη, υπεύθυνη και οριστική λύση»Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 guests και κανένα μέλος