Η είσοδος στο προεκλογικό σκηνικό μετά την ολοκλήρωση του PSI, φαίνεται ότι θα “στείλει πίσω” νομοθετήματα τα οποία απασχόλησαν τις παραγωγικές τάξεις και τους τουριστικούς φορείς την τελευταία διετία.

Ο λόγος βέβαια για το ν/σ περί κρουαζιέρας, όπου όλα δείχνουν ότι οι καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του θα μηδενίσουν το χρόνο, ο οποίος αρχικά είχε υπολογιστεί ώστε οι εταιρείες να άλλαζαν τις τακτικές τους έναντι της ελληνικής πραγματικότητας.

Καθώς οι καθυστερήσεις τρέχουν, είναι προφανές ότι και το 2014 κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί για τη κρουαζιέρα, ενώ  μεγάλος ζημιωμένος της υπόθεσης, πέραν της κρουαζιέρας, είναι και το yachting.

Kαι φέτος κατέστη εξόφθαλμα προφανές στην έκθεση του Βερολίνου ότι οι αποσπασματικές κινήσεις δεν προφέρουν τα αναμενόμενα, ενώ απαιτείται σαφής στρατηγική και μάλιστα πολύ καλά καταστρωμένη από ειδικευμένους στο τομέα του προμοταρίσματος του τουρισμού σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι στην έκθεση που είχε γίνει για τα κρουαζιερόπλοια στην Αμερική η “ελληνική αντιπροσωπεία”, είχε βρεθεί προ εκπλήξεως, καθώς η Τουρκία και δη η Κωνσταντινούπολη παρουσίασε σε 3D animation το καινούριο λιμάνι που θα φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια παρέχοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους της αγοράς να κατατοπιστούν για το τι θα προσφέρει ο μεγάλος ανταγωνιστής του Πειραιά.

Όσον αφορά τη πραγματικότητα του Πειραιά να θυμίσουμε ότι άλυτο παραμένει το κυκλοφοριακό καθώς και το άμεσο των προσβάσεων στον επιβατικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων γεγονός που δεν λειτουργεί διαφημιστικά για την πόλη και δη για τα ελληνικά δρώμενα καθώς πολλά έχουν κριθεί από την πρώτη και την τελευταία εικόνα που έχει ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ο οποίος από-επιβιβάζεται προκειμένου να φτάσει την Ακρόπολη ή στο κέντρο της Αθήνας.

Απαιτείται διαφήμιση, αυτό είναι το συμπέρασμα από το Βερολίνο και συνασπισμός των δυνάμεων διότι και πάλι η Τουρκία φέτος παρουσίασε συνέργειες μεταξύ ξενοδοχείων και φορέων του θαλάσσιου τουρισμού ακόμα και ναυπηγείων με ότι αυτό μεταφράζεται ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι της Ελλάδος που καλείται να αντιπαρατεθεί σε Τουρκία και Κροατία οι οποίες έχουν κλέψει τη μερίδα του λέοντος.

Το “κερασάκι στη τούρτα”, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας τα οποία στο εγγύς μέλλον θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα στο τουρισμό και δη σε εκείνο ο οποίος θέλει να επισκεφτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα νησιωτικά συγκροτήματα. Τα μηνύματα από το Βερολίνο ήταν σαφή.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος