Σε μαύρη λίστα βάζουν τον αλκοολικό τουρισμό και τα τουριστικά γραφεία που διακινούν τέτοιους τουρίστες οι ξενοδόχοι των βουλγαρικών θέρετρων της Μαύρης Θάλασσας .

Και όμως είναι εφικτό να αποφευγουμε τους τουρίστες που δημιουργούν προβλήματα, και το μάθημα αυτή τη φορά θα μας έρθει από τη Βουλγαρία. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει πολύ μεγαλύτερη τουριστική εμπειρία, δεν έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες να μην προσελκύει τουρίστες οι οποίοι έρχονται στη χώρα όχι για παραθερισμό αλλά για κραιπάλη. Χρόνια συζητήσεων για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα δεν έχουν επιφέρει κάποια λύση. Οι τουριστικοί ιθύνοντες συχνά αναφέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση. Να τι έκαναν οι Βούλγαροι.

Οι ενώσεις ξενοδόχων των βουλγαρικών θέρετρων της Μαύρης Θάλασσας ξεκίνησαν να καταρτίζουν μαύρη λίστα, αποτελούμενη από τους τουριστικούς πράκτορες που φέρνουν τουρίστες στη Βουλγαρία για αλκοολικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Stoyan Marinov, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Βάρνας, η βάση δεδομένων των αναξιόπιστων τουριστικών πρακτόρων, με τους οποίους θα αποφεύγεται η υπογραφή συμβάσεων από τους τοπικούς ξενοδόχους για την καλοκαιρινή σεζόν του 2012, περιλαμβάνει ήδη έναν αριθμό μικρής κλίμακας εταιρειών από τη Σκανδιναβία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 76 guests και κανένα μέλος