Σηματοδοτώντας... φασαριόζικα αυτό που ίσως εξελιχθεί στη δεύτερη διαστημική εποχή, ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, ή άλλως ο κύριος Virgin, έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου διαστημικού επιβατικού σκάφους που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας του διαστημικού τουρισμού.
Η Virgin Galactic φιλοδοξεί σε δύο-τρία χρόνια να «προωθεί» στο Διάστημα τουρίστες εκτοξεύοντας μαζί και τα όνειρά τους σε... μηδενική βαρύτητα.
«Αυτή θα είναι η αρχή της εμπορικής διάστασης των ταξιδιών στο Διάστημα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας. Με 200.000 δολάρια

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει την κατασκευή έξι επιβατικών διαστημόπλοιων και τουλάχιστον 300 επίδοξοι αστροναύτες έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολές για το αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων ταξίδι, συμπεριλαμβανομένης μιας τριήμερης εκπαίδευσης.

Ο τουρισμός στο Διάστημα αποτελεί όνειρο δεκαετιών, αλλά μόλις το 2004 αποδείχθηκε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί επίσης να τα καταφέρει στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησης, η οποία παραδοσιακά ήταν κυρίαρχη στον τομέα. Ωστόσο μια μοιραία έκρηξη το 2007 στη διάρκεια δοκιμής ανέδειξε ταυτόχρονα τους κινδύνους από τέτοια φιλόδοξα ανοίγματα.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πάντως σε συνέντευξή του υπογράμμισε το γεγονός ότι οι πτήσεις των ανεξάρτητων εταιρειών θα είναι πιο αξιόπιστες και ασφαλείς από εκείνες της NASA, ακριβώς επειδή θα χρησιμοποιούν πολύ νεότερη τεχνολογία.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος