Τη διακήρυξη του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την 25ετή παραχώρηση σε ιδιώτη των εγκαταστάσεων και της διακίνησης δημητριακών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΟΛΘ ΑΕ.Σύμφωνα με τη συμπληρωματική περίληψη διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού, παραχωρείται για 25 χρόνια τμήμα του τέταρτου προβλήτα, όπου βρίσκεται το σιλό δημητριακών χωρητικότητας 20.000 τόνων, με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παροχής υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης δημητριακών σε σιλό.
Παράλληλα, ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να κατασκευάσει σε όμορη έκταση, 2.050 τ.μ., συγκρότημα μεταλλικών σιλό χωρητικότητας τουλάχιστον 10.000 τόνων, καθώς επίσης και να προμηθευτεί εξοπλισμό φορτοεκφόρτωσης πλοίων δυναμικότητας τουλάχιστον 400 τον/ώρα.
Αναβάθμιση

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της ΟΛΘ, για την παραχώρηση της χρήσης των υφιστάμενων υποδομών, με αντικείμενο την παροχή λιμενικών υπηρεσιών διαχείρισης χύδην φορτίων δημητριακών, ο ανάδοχος θα πρέπει κατ' ελάχιστον να καταβάλει το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και την επέκτασή τους, προβλέπεται επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις σιλό, κατά τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης, για την παροχή υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης δημητριακών, με την αρχή εξυπηρέτησης «κοινού χρήστη». Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών έχει οριστεί η 20ή Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι της δημοσιοποίησης της διακήρυξης προηγήθηκαν διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και επαφές πολλών μηνών με τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές, τις εταιρείες «Δημητριακή Α.Ε.» και «Αφοί Κανάκα ΕΠΕ».

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διαγωνισμός αυξάνει και επίσημα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που διατίθεται να παραχωρήσει η ΟΛΘ σε ιδιώτες, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη μαρίνα σκαφών αναψυχής, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει παγώσει ο διαγωνισμός για τη δημιουργία car terminal.

Στο μεταξύ, η ΟΛΘ τελεί εν αναμονή της έγκρισης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης του έργου επέκτασης του 6ου προβλήτα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης, έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι η ανάδοχος κοινοπραξία (έχει επιλεγεί με έκπτωση 50% η Μοχλός ΑΕ) θα εγκατασταθεί στο λιμάνι για να ξεκινήσει τις εργασίες, στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΔΗΣ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος