Αρχίζουν αύριο οι εργασίες για το έργο στο κεντρικό λιμάνι, το οποίο είναι ενταγμένο στο «Επενδυτικό Πρόγραμμα ΟΛΠ ΑΕ 2010-2014» και αφορά την αναμόρφωση του κεντρικού λιμένα (ακτοπλοΐα) με τον τίτλο «Ανάπλαση του Λιμένα Αλών» και την επέκταση κατά 30 μ. του κρηπιδότοιχου που βρίσκεται μπροστά στον σταθμό του ηλεκτρικού.
Το έργο κρίνεται απαραίτητο λόγω των επικείμενων έργων του σταθμού μετρό «Πειραιάς» και της υπό κατασκευή υπόγειας διάβασης, η οποία θα συνδέει τον σταθμό του ηλεκτρικού με το λιμάνι και λόγω σχεδιασμού σταθμού για το υπερυψωμένο Monorail και για την καλύτερη φόρτωση και εκφόρτωση των αυτοκινήτων στα πλοία. Επίσης κατασκευάζεται πλήρες δίκτυο λυμάτων από την Ακτή Θεμιστοκλέους (Αργοσαρωνικού) μέχρι την Ακτή Βασιλειάδη, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος. Με την κατασκευή του έργου αυτού ολοκληρώνεται το δίκτυο υποδοχής λυμάτων σε όλο το λιμάνι, δεδομένου ότι ως Ολυμπιακό έργο είχε εκτελεστεί δίκτυο μόνο στον λιμένα κρουαζιέρας.
Λόγω της κατασκευής των έργων, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, ο ελλιμενισμός των πλοίων Κυκλάδων θα γίνεται από τους προκείμενους χώρους της Ακτής Τζελέπη. Ο ΟΛΠ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των εταιρειών και των επιβατών. Σημειώνεται ότι το έργο αυτό δημοπρατήθηκε, κατακυρώθηκε, ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπεγράφη η απαιτούμενη σύμβαση εντός 6 μηνών.