“Η Περιφέρεια στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Σαντορίνης”. Αυτό ξεκαθάρισε για το ναυάγιο του Sea Diamond ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Σχετικά με την πορεία του ναυπηγείου Νεωρίου, είπε ότι πρέπει να ζητηθεί ομόφωνα να παραμείνει “εν ζωή” το Νεώριο στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη στα ναυπηγεία Νεωρίου.

Ο Περιφερειάρχης πρότεινε, μεταξύ άλλων, τα πλοία που εξυπηρετούν το Νότιο Αιγαίο να πραγματοποιούν τις επισκευές τους στα Ναυπηγεία Νεωρίου. Ειδικότερα πρότεινε να υποχρεωθούν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες που δρομολογούν πλοία σε επιδοτούμενες από το κράτος γραμμές, να επισκευάζουν τα πλοία τους στο Νεώριο. Επίσης, κατά την ενημέρωση του σώματος, ο κ. Μαχαιρίδης έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της δυνατότητας εξεύρεσης χώρου ο οποίος θα ενοικιαστεί ή θα αγοραστεί, προκειμένου να στεγαστούν όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Ερμούπολη, που είναι σήμερα διάσπαρτες. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα πρέπει να αποκτηθεί και αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, διότι όταν θα προχωρήσει το πρόγραμμα της τηλεματικής θα πρέπει να έχουν ήδη εξασφαλιστεί μόνιμες εγκαταστάσεις.

«Τα μισθώματα που πληρώνουμε αυτή τη στιγμή – είπε ο Περιφερειάρχης - είναι ετησίως 120.000 ευρώ».
Σχετικά με την πορεία του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, ο κ. Μαχαιρίδης, τόνισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ, με δεδομένο μάλιστα ότι από την 1η Ιουλίου η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη σχετική αρμοδιότητα.
Διαβεβαίωσε επίσης τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι θα απορροφηθούν όχι μόνον οι πόροι που μας αναλογούν αλλά και άλλοι πρόσθετοι πόροι, καθώς – όπως είπε – «έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίοι θα βοηθήσουν».

Στη συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007 -2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το “Πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων Ανάφης και Χάλκης”, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης μίλησε για ένα δύσκολο και πολύ σημαντικό πείραμα, η επιτυχία του οποίου μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της ενημέρωσης και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας.

Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση επιτροπής για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Θήρας και το Πολυτεχνείο Κρήτης Συνεδρίου με αντικείμενο θέματα θαλάσσιας ρύπανσης και αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιων ατυχημάτων, όπως η περίπτωση του SEA DIAMOND


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 guests και κανένα μέλος