Ο Ναξιώτης πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανωμερίτης, αναλαμβάνει να διαχειριστεί από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ το διάλογο μεταξύ ΟΛΠ - Cosco σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης Η απόφαση της κυβέρνησης ανακοινώθηκε χθες από την υπουργό Οικονομίας - Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, ενώ ο κ. Ανωμερίτης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Ανωμερίτης αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής για την χάραξη συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης στα λιμάνια μέσω του Εθνικού Κέντρου Λιμένων.

Ωστόσο, η αγορά βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ζητήσει με κατεπείγον έγγραφό της συνάντηση με την υπουργό.

Χθες, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν να παρατείνουν για ένα ακόμα 48ωρο τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα ο εμπορευματικός σταθμός του ΟΛΠ να παραμείνει κλειστός για άλλες τέσσερις μέρες.

Εκπρόσωποί τους επανέλαβαν πως παραμένουν στα αρχικά τους αιτήματα και ζητούν από την υπουργό Οικονομίας - Ναυτιλίας να «παγώσει» τη σύμβαση της Cosco και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις όσον αφορά τον δημόσιο έλεγχο στον εμπορευματικό σταθμό και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Από το περιβάλλον της κ. Κατσέλη έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν συζητά το «πάγωμα» της εγκατάστασης της Cosco στο λιμάνι και συνεχίζει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, με την προϋπόθεση ότι πρέπει ο εμπορευματικός σταθμός να ανοίξει για να επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί λειτουργίας της αγοράς.

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη φέρεται να απορρίπτει την πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλου, περί δίμηνου «παγώματος» της εισόδου της Cosco στο ΣΕΜΠΟ. Στην κυβέρνηση υπάρχει η άποψη ότι με αυτό τον τρόπο θα παραταθεί η αβεβαιότητα της επιχειρηματικής κοινότητας και η δυσπιστία της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον ΟΛΠ, ενώ αποδίδεται στο κ. Μίχαλο προσπάθεια να αναδειχθεί σε ρυθμιστικό παράγοντα στην υπόθεση του Πειραιά.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος