Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς άναψε χθες βράδυ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από διάσκεψη (κεκλεισμένων των θυρών), η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ομόφωνα τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, όπως και του δημάρχου Περάματος Ι. Γλύκα. Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούσαν την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε ότι οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως. Ειδικότερα, έκρινε ότι δεν μπορούν να καταθέσουν προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς από την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς, δεν σημειώνονται μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων και δεν μεταβάλλονται οι ισχύοντες όροι απασχόλησής τους.

Με τη χθεσινή κρίση της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε ουσιαστικά δεκτή την εισήγηση που είχε διατυπωθεί, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης τον περασμένο Οκτώβριο από τη σύμβουλο Επικρατείας Ευαγγελίας Νίκα.

Όπως είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, η εισηγήτρια της υπόθεσης, δεν είναι αντισυνταγματική η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης με νόμο, ενώ «η αίτηση των συνδικαλιστικών φορέων είναι εκπρόθεσμη».

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος